2012. augusztus 7., kedd

Banksy rajza és egy börtönrajz


Ezt a képet 2008-ban Bansky festette Londonban a Cans Festivalon (jogok a fájlnévben - copyrights in filename!) További Bansky rajzok itt. For further Bansky Art click here.


Ezt a képet 2011-ben egy fogvatartott készítette a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben.

Az alsó kép egyértelműen a fenti másolata. Ez a példa is bizonyítja, hogy az utcán megjelenő tartalom a börtönben is felbukkan egy bizonyos idő után. Bansky a képpel azt akarta kifejezni, hogy a londoni fiatalság az utcai erőszak áldozata. A fogvatartott azt akarta ábrázolni, hogy a családja ugyanennek a gonosznak az áldozata.
Egyértelmű a tartalomimport. Az az érdekes, hogy a magyar fogvatartottakról még nekem is az az előítéletem volt egészen a mai napig (én magam is ma találtam meg Bansky képét), hogy nem jártasak annyira a street artban. Persze lehet, hogy a fogvatartott a fenti képet egy magazinban látta, megtetszett neki, és lemásolta. Abban a magazinban viszont biztos volt valamilyen kísérő szöveg Bansky-ról, és a művészetéről. És természetesen itt is nyomon lehet követni a média hatását a gondolkodásra. Látni lehet, hogy a felület mire képes.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Banksy.!

Névtelen írta...

BANKSY!!

Fliegauf Gergely írta...

Igen, el van írva a cím.