2012. január 6., péntek

Sárkány és nő


Ezt a képet egy rendkívül problémás fogvatartott készítette. Többször szökött, falcolt, nyelt. A képet még 2005-ben rajzolta hálából és köszönetül egy kultúrnevelőnőnek. A kultúrnevelők általában a könyvtárakban dolgoznak a börtönökben kulturális programokat szerveznek, szakköröket vezetnek. A kultúrnevelőnő szónak valahogyan avíttas hangzása van. Ezeket a dolgozókat bizony így hívták a rendszerváltás előtt is.
A fenti kép alkotója tényleg botrányosan viselkedett a börtönben, az önkárosítást szinte a mindennapi kommunikációja részeként használta. Ezzel nem azt mondom, hogy manipulatív volt, hanem azt, hogy az eszközök között nem tudott különbséget tenni, és talán nem is akart. Azt mondták róla, hogy értelmi fogyatékos. Nos, ezt kétlem, hiszen olyan képet, mint a fenti, nem tud egy értelmi fogyatékos készíteni.

3 megjegyzés:

Danina írta...

mit jelent a csillag és a hold?

Gergely Fliegauf írta...

A fogvatartott valószínűleg muszlim lett a börtönben, vagy csak érdeklődik. Ha valaki a börtönben "mohamedán" lesz, egyes fogvatartottak szerint jobb ételt kaphat. Ez szokott lenni az elsődleges motiváció.

Danina írta...

Koszonom,nagyon erdekes!